Jörg Widmann: Das Gesicht im Spiegel - A Neue Oper Wien előadása a MÜPA-ban - Jegyek itt!

Kelt: 2022.06.09

Jörg Widmann: Das Gesicht im Spiegel - A Neue Oper Wien előadása a MÜPA-ban - Jegyek itt! Jörg Widmann: Das Gesicht im Spiegel - A Neue Oper Wien előadása a LISZT ÜNNEP 2022 keretein belül 2022. október 15-én Budapesten a MÜPA-ban - Jegyek itt!

Korunk egyik legelismertebb zeneszerzője és klarinétművésze, Jörg Widmann első operáját a Müncheni Operafesztivál felkérésére írta, a megrendelés egy olyan darabra szólt, mely kifejezetten mai, aktuális problémát vet fel. A 2003-ban bemutatott művet az Opernwelt kritikusai az évad legfontosabb premierjének választották, később több német társulat és operaház műsorán szerepelt.

A Roland Schimmelpfennig librettójára írt opera egy ambiciózus fiatal házaspárról szól.  Patrizia és Bruno közösen vezetnek egy biotechnológiai céget, mely komoly gazdasági siker küszöbén áll, a cég egyik mérnökének, Miltonnak ugyanis sikerült kidolgoznia az emberi klónozás technológiáját. Meg is alkotja Patrizia tökéletes mását. A Justine névre keresztelt klón talán még tökéletesebb is, mint modellje, sérüléseiből például azonnal felépül. Arra azonban vigyázni kell, hogy soha ne nézzen tükörbe, mert akkor azonnal rájönne, hogy csak egy kópia… Widmann operája nemcsak a modern technológiákhoz köthető etikai kérdéseket feszegeti, hanem egy izgalmas érzelmi drámát is megjelenít: Bruno és Milton egymás riválisává válnak, mivel mindketten beleszeretnek Justine-be.

Jörg Widmann: Das Gesicht im Spiegel - A Neue Oper Wien előadása a LISZT ÜNNEP 2022 keretein belül 2022. október 15-én Budapesten a MÜPA-ban. Jegyárak és jegyvásárlás itt!

A bemutató a Liszt Ünnep keretében a Neue Oper Wiennel közös programként, a Müpa szervezésében valósul meg.

Patrizia: Roxane Choux
Justine: Ana Catarina Caseiro
Bruno: Wolfgang Resch
Milton: Georg Klimbacher
N.: Petrány Eszter

Közreműködik: a Wiener Kammerchor Női Kara (karigazgató: Bernhard Jaretz)
Vezényel: Walter Kobéra
Zene: Jörg Widmann
Librettó: Roland Schimmelpfennig
Látvány: Carlos Wagner
Díszlet, jelmez: Christof Cremer
Fény: Norbert Chmel
Zenei rendező: Christina Bauer

Megosztás:

Kapcsolódó hírek:

Plácido Domingo zarzuelakoncertje a MÜPA-ban - Jegyek itt!
Plácido Domingo zarzuela koncertje a LISZT ÜNNEP 2022 keretein belül 2022. október 9-én Budapesten a MÜPA-ban látható! Jegyek itt!
A 2cellos sztárja Hauser 2022-ben Budapestről az Arénából indítja világkörüli turnéját - Jegyek itt!
Rebel wit a Cello címmel megjelenő lemezének világkörüli lemezbemutató turnéját 2022. december 22-én a Papp László Sportarénából indítja Hauser! Jegyek Hauser aréna koncertjére itt!
CARMINA BURANA a Margitszigeten! Jegyek itt!
Két kultikus darabot láthat a közönség a Maribori Szlovén Nemzeti Színház Balettegyüttesének karizmatikus táncosaival, Edward Clug, román koreográfus modern adaptációjában.

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


FACEBOOKLEGOLVASOTTABB HÍREK

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x