3D élmény az Operában!

Kelt: 2011.01.30

3D élmény az Operában! 3D-s vizuális technikát alkalmazó produkciót mutatnak be 2011. szeptember 9-én a budapesti dalszínházban.

Bartók: A kékszakállú herceg vára című operája hármas koprodukcióban, a kínai állam, a velencei La Fenice színház és a Magyar Állami Operaház részvételével kerül színre.

A különleges együttműködésről Győriványi Ráth György, az Operaház főzeneigazgatója számolt be blogjában. A produkció lényege mindenekelőtt a világviszonylatban is ritka és kuriózumnak számító kísérlet, másik fontos célja pedig az, hogy Kínába vigyék Bartók művét, amely még sosem hangzott el a távol-keleti országban. Az est ötletgazdája Francesco Stochino Weiss producer, koreográfusa valószínűleg kínai lesz, aki olasz díszlettervezővel és hazai jelmeztervezővel viszi színre a művet, amelynek a magyar alkotók és közreműködők adják autentikusságát. A darabban Judit alakjának megformálója Komlósi Ildikó, a nemzetközi operaszínpadok jelenleg egyik legismertebb mezzoszopránja lesz, a herceg szerepére még keresik a legalkalmasabb hazai basszistát. A kékszakállú herceg várát szemüvegben tekintheti meg a budapesti közönség, amely úgy lesz részese a színpadi produkciónak, akárcsak a világ mozilátogatói a 3 dimenziós filmeknek.

A bemutató tehát több szempontból is különleges esemény lesz, de egyediségét mindenképpen az adja, hogy olyan vizuális technikát alkalmaznak, amely a nemzetközi operaéletben nem nyert még teret. A koncepció részletei még nem ismertek, csak annyi bizonyos, hogy ezúttal eddig csak mozifilmek adta érzeteket élhet meg a színházi közönség. A Bartók-mű Ravel Bolerójával kerül színre egy estén. Egyelőre két előadást terveznek szeptember 9-ére és 10-ére, siker esetén azonban repertoárra veszik a műsort.

Megosztás:

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


FACEBOOKLEGOLVASOTTABB HÍREK

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x