A boldog herceg meseopera Budapesten - Jegyek itt!

Kelt: 2024.04.02

A boldog herceg meseopera Budapesten - Jegyek itt! A BOLDOG HERCEG meseopera 2024. április 26-án a Temi Fővárosi Művelődésiházban.

Oscar Wilde nagysikerű, mára klasszikussá vált novellája alapján íródott A boldog herceg című meseopera, mely egy rövid, ám tartalmas tanmese a szoborrá változott Herceg és a mindenre elszánt, bátor Fecskelány közös kalandjairól.

A gőgös Boldog Herceg egy fényűző palotában élt, népével mit sem törődve, ezért egy boszorkány szoborrá változtatta, hogy a város főterén tehetetlenül nézze a nép küszködését.

Évekkel később egy kalandvágyó kisfecske a keveredik városba, akivel egyből szövetséget kötnek; a Fecske addig nem repül Afrikába, amíg meg nem törik az átkot.
A Fecskelány kedvességével és melegszívűségével megtestesíti mindazt, amit a Hercegnek meg kell tanulnia ahhoz, hogy újra ember lehessen. Önzetlen jótettekre van szükség, és a Fecskelány szorgosan osztja szét a nép között a szobrot díszítő ékköveket, ám az átok még mindig él. A tél egyre fenyegetőbben közeleg, és a kisfecskének döntenie kell; mindent kockára téve a városban marad, hogy szerelmét megmentse, vagy elrepül Afrikába a családja után?

Előadásunk meghatározó emberi értékekről szól. Hogyan segíthetünk embertársainkon? Mi a drágakövek valódi értéke? És persze a legfontosabb kérdés; mit vagyunk hajlandóak megtenni valakiért, akit szeretünk?

A történet humoros, vidám jelenetekkel van fűszerezve, de megható és szívszorító pillanatokat is felmutatva ígér szórakozást az egész család számára. Bízunk benne, hogy kicsik és nagyok, gyerekek és felnőttek egyaránt találnak benne izgalmakat, értékeket és tanulságot, amit megfogadva a világ talán jobb hellyé válhat. 

A BOLDOG HERCEG meseopera 2024. április 26-án a Temi Fővárosi Művelődésiházban.

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

SZEREPOSZTÁS:

Herceg: Braga Nikita
Fecske: Gadó Anita
Boszorkány: Kerényi Tünde Sára e.h.
Kortárs zeneszerző: Horváth Dániel
Kisfiú: Nagy Noel

Karmester: Mester Dávid

SZERZŐK ÉS ALKOTÓK:

Zeneszerző: Tiszai Péter
Librettó: Sényi Fanni
Világítástervező: Pintér Krisztina
Hangmérnök: Fazekas László
Graphic design: Frankó Lilla
Látványtervező: Rákay Tamás
Zenei vezető: Kéménczy Antal
Koreográfus: Barta Viktória

Rendező: Pányik Tamás e.h.

Az előadás a Déryné Program hozzájárulásával valósult meg.  A változtatás jogát fenntartják. ​​​​​​​Az előadás hossza: 75 perc, szünet nélkül

Megosztás:

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


FACEBOOKLEGOLVASOTTABB HÍREK

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x