A Pygmalion hatás balett az Operaházban - Jegyek itt!

Kelt: 2023.01.31

A Pygmalion hatás balett az Operaházban - Jegyek itt! Boris Eifman / ifj. Johann Strauss: A PYGMALION-HATÁS Kortárs balett Premier az Operaházban. Jegyek itt!

A görög mitológia szerint a nőtlen király és szobrász, Pygmalion beleszeretett saját művébe, olyan tökéletes és élethű női szobrot faragott. „Ez a balett koreografált értelmezése művész és műve mítoszának, mely rávilágít arra, hogy a művészet és az élet mennyire összefonódik, mégsem ugyanaz. A balett középpontjában egy nyomorban élő lány áll, aki a tánc világában találkozik a gazdagsággal, az előadói tökéllyel, ahol a szépség és a mozgás csalóka könnyedsége csak kemény munkával érhető el, míg a látszólag vonzó színpadi hírnév nem védi meg az embert a magánytól. A híres táncos vezetésével a hősnő egy olyan ösvényre lép, ahol a test változása kezdetben szórakoztató kísérletnek tűnik, ám valódi drámába torkollik” – mondja a koreográfus, Boris Eifman.  Az ifj. Johann Strauss virtuóz zenéjére készült tragikomikus balett 2023-tól látható a Magyar Nemzeti Balett repertoárján.

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss: A PYGMALION-HATÁS Kortárs balett premier a Magyar Állami Operaházban.

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

 

Az előadás megtekintése 12 éven aluliak számára nem ajánlott.

Koreográfus: Boris Eifman

Zeneszerző: Johann Strauss

Díszlettervező: Zinovy Margolin

Jelmeztervező: Olga Shaishmelashvili

Világítástervező: Alexander Sivaev / Boris Eifman

Betanító balettmester: Ilia Osipov

 

Próbavezető balettmesterek: Prokofieva Irina / Szakács Attila / Venekei Marianna

 

Megosztás:

Kapcsolódó hírek:

Háború&béke opera Budapesten az Operaházban - Jegyek itt!
A Magyar Állami Operaház és a Genfi Nagyszínház koprodukciója A Háború és Béke ppera tizenhárom jelenetben, két részben, orosz nyelven, magyar és angol felirattal látható 2023. januárjától a Magyar Állami Operaházban.
János vitéz az Operaházban - Jegyek itt!
A János vitéz 1931-es operaházi bemutatója óta alig volt olyan évad, hogy kimaradt volna a műsortervből, 2023-ban pedig Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóját ünnepli vele méltó módon a Magyar Állami Operaház.
Debussy egyetlen befejezett operáját mutatták be Kolozsváron!
Debussy egyetlen befejezett operáját mutatták be Kolozsváron!

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


FACEBOOKLEGOLVASOTTABB HÍREK

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x