Abigél balett Szabó Magda regénye nyomán a Győri Balett előadásában - Jegyek itt!

Kelt: 2024.01.21

Abigél balett Szabó Magda regénye nyomán a Győri Balett előadásában - Jegyek itt! Szabó Magda klasszikusát, Csepi Alexandra dramaturg átiratában, Szőllősi Kriszta koreográfus állítja balett színpadra. Az Abigél balett a Győri Balett előadásában 2024 februárjától látható a Győri Nemzeti Színházban. Jegyek itt!

1970-ben jelent meg Szabó Magda ikonikus ifjúsági regénye az Abigél. A kalandos lányregény és a második világháború eseményének és az egyén életére gyakorolt hatásának fúziója a történet, mely megjelenése óta töretlen sikernek örvend.

A belső monológok építő, drámai fordulatokban gazdag történet Gináról, az elkényeztetett pesti lányról szól, akit apja 1943-ban minden magyarázat nélkül a Matula zárt internátusába zár, elszakítva ezzel a külvilágtól. Gina nem tud beilleszkedni a szigorú szabályokat elé állító intézménybe, még lánytársai is kiközösítik. Egy meghiúsult szökési kísérlet után, apja elmondja a lánynak, hogy tábornokként az ellenállás vezetője így ellenségeitől óvja lányát azzal, hogy a Matulába záratta. A kamaszból ezen a ponton felnőtt lesz és társaival is kibékül. Azonban ezután is rengeteg fordulat következik be a történetben. Fő motívuma és rejtélye a kertben álló szobor, Abigél, akihez a lányok kéréseket juttatnak el. A szobor „mögött” azonban nem varázslat, hanem König tanár úr áll, akit a lányok lenéznek, ő azonban titkon mindenkin segít.

Szabó Magda klasszikusát, Csepi Alexandra dramaturg átiratában, Szőllősi Kriszta koreográfus állítja balett színpadra a Győri Balett előadásában 2024 februárjától a Győri Nemzeti Színházban.

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

Dramaturg: Csepi Alexandra
Koreográfus: Szőllősi Kriszta
Asszisztens: Szalai Judit
Jelmezfelelős : Nagyné Vass Katalin
Fény: Vargha Tamás
Zeneszerző: Szemenyei János
Zenei munkatárs: Deák Gábor

 

Szcenikus: Katavics Lajos

Megosztás:

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


FACEBOOKLEGOLVASOTTABB HÍREK

Az elmúlt 5 napban nem volt új cikk,
így nincs legolvasottabb sem.

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x