CARMINA BURANA a Margitszigeten! Jegyek itt!

Kelt: 2022.06.29

CARMINA BURANA a Margitszigeten! Jegyek itt! Két kultikus darabot láthat a közönség a Maribori Szlovén Nemzeti Színház Balettegyüttesének karizmatikus táncosaival, Edward Clug, román koreográfus modern adaptációjában.

2022. július 1-én a Margitszigeti Szabadtéri Színház ad otthont a Maribori Szlovén Nemzeti Színház Balettegyüttesének, akik a CARMINA BURANA és TAVASZI ÁLDOZAT című vendégjátékot mutatják majd be.

Koreográfus: Edward Clug

A táncművészetben a Carmina Burana számos feldolgozását láthattuk már, de ez a nagyszabású táncprojekt harminc csodálatos táncossal, Marko Japlj díszletében lélegzetelállító vizualitást kínál.

Edward Clug, koreográfiája a kör fogalmán alapuló kompozíció szerkezetét követi, amely az örömből, keserűségből, aggodalomból és reményből álló létezési ciklust testesíti meg, a sors nagy kerekét, amely feltartóztathatatlanul megfordul. A koreográfus elsősorban a mozgás olyan spontán impulzusait kereste, melyek a zenei folyamat kibontakozása közben megszólítják a nézőt, és észrevétlenül bevonják őt ebbe a folyamatosan hömpölygő életkörforgásba.

“A koreográfusi munkám során spontán létrejött forma egy kör volt, amely egybeesett az O Fortuna első dalának boldogságkörével.

A színházi élet bizonytalansága miatt azt szeretném, hogy a nézők minél hamarabb élőben láthassák a darabot, mert ők azok, akik bezárják a körünket, szükségünk van tehát rájuk, hogy a világunk újra életre kelhessen egy közös színházi élményben.“
Edward Clug

Az est folyamán látható két darab közös pontja a TAVASZ ÉBREDÉSE

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS IDE KATTINTVA!

Az előadás esőnapja július 2.
Ajánló:

 
Játékunk nyertesei: Ács Dániel, Szabó Zsanett

A játékban 2 módon is nyerhetsz. Páros jegyeket sorsolunk azon Facebook követőink között, akik ide kattintva megírják melyik balett a kedvencük. További páros jegyet azok között, akik helyesen válaszolnak a JÁTÉK menüben található kérdésünkre. 

Megosztás:

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


FACEBOOKLEGOLVASOTTABB HÍREK

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x