Diótörő a Pesti Vigadóban 2017-ben a Royal Opera Houseból - Jegyek itt!

Kelt: 2017.04.22

Diótörő a Pesti Vigadóban 2017-ben a Royal Opera Houseból - Jegyek itt! A Royal Ballet Csajkovszkij klasszikusával ünnepli Peter Wright balettmester 90. születésnapját, akinek közkedvelt Diótörő produkciója már több mint 30 éve az ünnepi műsor elengedhetetlen része. A diótörő Élő közvetítés a londoni Royal Opera House-ból 2017. december 5-én Pesti Vigadóban.

Csajkovszkij – Wright – Ivanov: A diótörő Élő közvetítés a londoni Royal Opera House-ból 2017. december 5-én  Pesti Vigadóban.

A Royal Ballet Csajkovszkij klasszikusával ünnepli Peter Wright balettmester 90. születésnapját, akinek közkedvelt Diótörő produkciója már több mint 30 éve az ünnepi műsor elengedhetetlen része.

A Royal Ballet Diótörő produkciója, amelyet 1984-ben láthatott először Peter Wright klasszikus rendezésében a Covent Garden közönsége, minden idők egyik legnépszerűbb balettjének kimagaslóan látványos feldolgozása.

Az E.T.A. Hoffmann művet szabadon felhasználó történet karácsony estéjén játszódik, amikor Drosselmayer bácsi a kis Clarát álmok és bűbáj segítségével a fantázia birodalmába röpíti, ahol az idő nem létezik, a családi nappali pedig a gonosz Egérkirály és az ólomkatonák csataterévé változik. A kalandokkal teli, varázslatos utazás a Hó Birodalmán át Cukorországig vezet.

Peter Wright pazar jelmezeket és díszleteket alkalmazó, lebilincselő rendezése Csajkovszkij zenéjének minden árnyalatát felhasználva, az eredeti, ivanovi koreográfia legszebb, máig meghaladhatatlan elemeit szőtte meséjébe − mint amilyen a Cukrozott Szilva Tündér és Lovagja gyönyörű pas de deux-je. Egy igazi klasszikus, kihagyhatatlan alapmű a karácsonyi időszakban a család apraja-nagyjának.

Jegyárak és jegyvásárlás itt!


Szereposztás:

Cukrozott Szilva Tündér/The Sugar Plum Fairy: Lauren Cuthbertson
A lovag/The Prince: Federico Bonelli
Clara: Francesca Hayward
Hans-Peter/A Diótörő/The Nutcracker: Alexander Campbell
Drosselmeyer bácsi/Herr Drosselmeyer: Gary Avis

Közreműködik a Royal Opera House zenekara.

Megosztás:

Kapcsolódó hírek:

MozArt Group koncert 2018-ban a Budapesti Kongresszusi Központban - Jegyek itt!
Mozart Group koncert 2018 január 7-én a Budapesti Kongresszusi központban. Jegyek itt!
Andrea Bocelli koncert 2018-ban - Jegyek itt!
Andrea Bocelli magyarországi rajongóit is várja 2018. március 24-én Bécsben az arénakoncertjén.
Mága Zoltán Budapesti Újévi koncertje 2018-ban az Arénában - Jegyek és fellépők itt!
Mága Zoltán Budapesti Újévi koncertjén 2018. január 1-én a Papp László Sportarénában színpadra lép Barabara Streisand, Andrea Bocelli, Celine Dion és Michael Bubblé producere, a zenészként is ismert többszörös Grammy díjas művész David Foster ...
Andrea Bocelli koncert Budapesten 2017-ben - Jegyek itt!
2017. november 25-én Budapesten a Papp László Sportarénában ad koncertet Andre Bocelli. A koncertre már elkezdték a jegyek értékesítését!
Havasi Symphonic 2017-ben az Arénában - Jegyek itt!
Havasi Blaázs új lemezéről a Havasi Hypnoticról biztosan hallhatunk pár számos a Havasi Symphonic koncerten 2017. december 9-én Budapesten a Papp László Sportarénában!

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


FACEBOOKLEGOLVASOTTABB HÍREK

Az elmúlt 5 napban nem volt új cikk,
így nincs legolvasottabb sem.

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x