Les Ballets de Monte-Carlo: Hamupipőke balett az Erkel Színházban - Jegyek itt!

Kelt: 2024.02.03

Les Ballets de Monte-Carlo: Hamupipőke balett az Erkel Színházban - Jegyek itt! Les Ballets de Monte-Carlo Hamupipőke balett előadás a Bartók Tavasz 2024-es programjában Budapesten az Erkel Színházban látható. Jegyek itt!

Az 1985-ben életre hívott és rendkívül gyorsan a nemzetközi táncvilág egyik vezető társulatává váló Monte-Carlói Balett 25 éve mutatta be a Hamupipőkét. A Szergej Prokofjev zenéjére készített koreográfia a világhírű, többek között Nijinsky-díjas és Lausanne-életműdíjas Jean-Christophe Maillot munkája, mely az elmúlt negyed évszázadban a világ számos pontján volt látható, mindenhol osztatlan lelkesedést váltva ki.

Az előadás a mindenki által ismert mese mélyebb rétegeit, a szereplők egymáshoz való viszonyának pszichológiai mozgatórugóit, illetve a figurák metaforikus-szimbolikus értelmét tárja fel anélkül, hogy a történet körvonalait erőszakosan átrajzolná – mindezt a tánc, a mozdulatok artisztikuma és a látvány elképzelhető legmagasabb fokán kivitelezve.

Egy fiatal, egyszerű és őszinte lány történetén keresztül, miként a mese is, a produkció a csodáról és az igazi szépségről szól. Arról a szépségről, amely nem igényel sem kiegészítőket, sem pompás ruhát, de még a nevezetes tündércipőt sem. Hamupipőke mezítelen lába az egész balett szimbolikus tárgyává válik: egyszerre jelképe a fiatal lány szegénységének, kivetettségének és az a testrész, amely nélkül nem létezhet a tánc.

A Les Ballets de Monte-Carlo Hamupipőke balett előadás a Bartók Tavasz 2024-es programjában Budapesten az Erkel Színházban látható 2024. április 5-én és 6-án.

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

Az előadás 12 éven aluliak számára nem ajánlott.

A Les Ballets de Monte-Carlo ő királyi felsége, a hannoveri hercegnő elnöksége alatt működik. A Les Ballets de Monte-Carlo hivatalos partnere a Crédit Foncier de Monaco. 

Zene: Szergej Prokofjev

Látvány: Ernest Pignon-Ernest

Jelmez: Jérôme Kaplan

Fény: Dominique Drillot

Koreográfus: Jean-Christophe Maillot

Megosztás:

Kapcsolódó hírek:

Hollywoood Classics koncert 2024-ben a Győri Filharmonikusokkal - Jegyek itt!
A Hollywood Classics 2024. június 2-án a Fertőrákosi Barlangszínházban kerül megrendezésre. Jegyárak és jegyvásárlás itt!
La Voce Vita - Szekeres Adrien és László Boldizsár koncertje az Erkel Színházban - Jegyek itt!
A La Voce Vita - Szekeres Adrien és László Boldizsár koncertje 2024. május 10-én az Erkel Színházban kerül megrendezésre.
A hattyúk tava a Margitszigeten - NYERJ jegyet!
A hattyúk tava kortárs balett 26 táncosra 2024. július 20-án Budapesten a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon lesz látható.
Juan Diego Flórez koncert Budapesten a MÜPA-ban - Jegyek itt!
Juan Diego Flórez koncert 2024. december 13-án Budapesten a MÜPA-ban. Jegyek itt!
Ukrainian Classical Ballet Diótörő balettje a Budapest Kongresszusi Központban - Jegyvásárlás itt!
Az Ukrainian Classical Ballet Diótörő balett előadása a Budapesti Kongresszui Központban látható 2024. december 22-én. Jegyek lentebb!

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


FACEBOOKLEGOLVASOTTABB HÍREK

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x