Nagy zeneszerzők: Chopin nyomában - PREMIER!

Kelt: 2014.10.27

Nagy zeneszerzők: Chopin nyomában - PREMIER! 2014. október 12-től újra mozivásznon látható Phil Grabsky kiemelkedő zeneszerzők életéről készített, négyrészes sorozata. Novemberben Chopin életművét mutatják be az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

A több rangos díjat elnyert Nagy zeneszerzők nyomában tetralógia legújabb tagja. Az elismert filmrendező, Phil Grabsky Mozart, Beethoven és Haydn után Chopin életművét vette górcső alá.
2014 májusában a művészportréiról méltán híres filmrendező, forgatókönyvIró és producer, Phil Grabsky a világ mozijain keresztül a széles nagyközönségnek bemutatja a XIX. század egyik legjelentősebb zeneszerzőjét, Frédéric Chopint.

A párizsi sírhantot ma is zarándokok látogatják, és világszerte meg lehet tölteni a koncerttermeket pusztán a nevével. De ki is volt valójában ez a férfi, aki őrülten lámpalázas volt minden nyilvános fellépéskor, aki Lengyelországot úgy hagyta el Párizs kedvéért, hogy soha nem tért vissza, aki összebarátkozott a leghírhedtebb francia transzvesztitákkal, egész ritkán adott koncerteket, és dacára egészen gyenge egészségének, az 1880-as évek legerőteljesebb, legélettélibb szerzeményeit vetette papírra? Hogyan tudott ez a lengyel fiatalember ilyen szédítő magasságot elérni?

Phil Grabsky négyéves kutatómunka és utazás után immár felkészült Chopin életének és zeneszerzői munkásságának objektív bemutatására. Az imént feltett kérdésekre olyan neves történésztől várja a válaszokat, mint Jeremy Sierpmann vagy a világ élvonalához tartozó muzsikusok, akik Chopin melódiáit megszólaltatják a filmben: Leif Ove Andsnes, Lars Vogt, Daniel Barenboim, Ronald Brautigam és Kevin Kenner.

A színpadi és televíziós színészként is nagyra tartott Juliet Stevenson a narrátor, David Dawson kölcsönözte hangját a levelek Chopinjének.

Az elhangzó zenei részletek: a National Philharmonic Hallban, Varsóban lett felvéve, 2010. február 26-án a Fryderyk Chopin Institute által rendezett gálakoncerten.

Jegyek még kaphatóak! Részletes ismertetők, a zeneművek teljes listája a
www.urania-nf.hu/klasszikus-zene honlapon olvasható.

Videó:

Megosztás:

Kapcsolódó hírek:

Nagy zeneszerzők nyomában – újra az Uránia mozivásznán
Október 12-től újra mozivásznon látható Phil Grabsky kiemelkedő zeneszerzők életéről készített, négyrészes sorozata. A szakértői interjúk és klasszikus zeneművek koncertfelvételeinek dinamikus ötvözésével létrejött ...
The Best of Bond koncert 2023-ban Budapesten az Arénában - Jegyek és fellépők itt!
A The Best of Bond Symphonic James Bond koncert 2023. március 19-én a Papp László Budapest Sportarénában kerül megrendezésre a Budapesti Operettszínház sztárjaival!
Mága Zoltán Budapesti Újévi koncertje 2023-ban Budapesten az Arénában - Jegyek itt!
Mága Zoltán Budapesti Újévi koncertje 2023. január 1-én a Papp László Budapest Sportarénában kerül megrendezésre.
Diótörő gyerekeknek Budapesten a Budapest Táncszínház Depóban - Jegyek itt!
A diótörő 2022. december 10-től a Budapest Táncszínház Depoban.
A hattyúk tava 2023-ban Budapesten az Operaházban  - Jegyek itt!
A hattyúk tava balett az Operaházban látható 2023-ban! Jegyek itt!
Filmzenék orgonán filmzenei koncert Debrecenben - Jegyek itt!
Filmzenék orgonán - filmzenei koncert a Debreceni Nagytemplom 2022. december 10-én. Jegyek itt!
Plácido Domingo koncert 2023-ban Budapesten az MVM Domben - Jegyek itt!
Plácido Domingo koncertje 2023. március 4-én az MVM Domeban Budapesten kerül megrendezésre. A koncerten Placido Domingo Jr. is fellép! Jegyárak és jegyvásárlás itt!
Négy koncertet is ad Rost Andrea Veszprémben a VeszprémFeszten 2023-ban - Jegyek itt!
A História Kertbe meghirdetett nagyszínpados koncertekkel párhuzamosan 2023. július 12 és 15 között minden nap egy-egy különleges Rost Andrea produkciót láthat a közönség a fesztivál exkluzív koncerthelyszínén, a Jezsuita Templomkertben. A ...

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


FACEBOOKLEGOLVASOTTABB HÍREK

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x