Online INGYEN lesz látható a Bánk bán koncertverziója!

Kelt: 2021.03.09

Online INGYEN lesz látható a Bánk bán koncertverziója! INGYEN lesz látható a Bánk bán koncertverziója!

2021. március 15-én, nemzeti ünnepünkön Erkel Ferenc Bánk bán című operájának legszebb részleteit közvetítik az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadáról. Az előadás 20:00 órától látható az Operaház Facebook oldalán INGYENESEN lesz megtekinthető

Az opera koncertszerű keresztmetszetének címszerepét Kovácsházi István alakítja, partnerei: Komlósi Ildikó (Gertrúd), Kertesi Ingrid (Melinda), Cser Krisztián (II. Endre), Horváth István (Ottó), Kálmándy Mihály (Tiborc), Kelemen Zoltán (Petur bán), Geiger Lajos (Biberach), zongorán közreműködik: Katona Anikó, a viola d'amore szólót előadja: Botos Veronika.

Azoknak akiknek nem elég a koncert verzió van egy jó hírünk is! A Bánk bán 2021-ben Budapesten a Margitszigeten és Fertőrákoson is látható lesz.

A Bánk bán a magyar dráma- és operairodalom legfontosabb darabja. Történet a magyar nép elnyomásáról, szenvedéséről, melyet Katona József kínzó őszinteséggel, Erkel Ferenc pedig szívig, csontig hatoló zenével mesél el. Egy magyar nagyúrnak mind hivatását, mind magánéletét közvetlenül befolyásolja a kontroll nélküli, idegen hatalom. Cselekednie kell. De elég-e egyetlen ember ahhoz, hogy a népnek igazságot szerezzen, és egy ártatlan család tragédiája vajon változtathat-e a magyarok nehéz sorsán?

Megosztás:

Kapcsolódó hírek:

Szergej Polunyin főszereplésével 2021-ben Budapesten a Raszputyin táncdráma - Jegyek itt!
A Raszputyin táncdráma Szergej Polunyin főszereplésével 2021. augusztus 13-án Budapesten a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon lesz látható! Jegyek itt!
Verdi operagála 2021-ben Arturo Chacón Cruz és Maria Grazia Schiavo közreműködésével - Jegyek itt!
A Verdi Ünnep opera gála 2021. július 23-án a Margitszigeti Szabdtéri Színpadon kerül megrendezésre Maria Grazia Schiavo és Arturo Chacón Cruz közreműködésével. Jegyek itt!
CARMINA BURANA a Margitszigeten! Jegyek itt!
Két kultikus darabot láthat a közönség a Maribori Szlovén Nemzeti Színház Balettegyüttesének karizmatikus táncosaival, Edward Clug, román koreográfus modern adaptációjában.

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


FACEBOOKLEGOLVASOTTABB HÍREK

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x