Reformáció 500 az Arénában - Jegyek itt!

Kelt: 2017.09.08

Reformáció 500 az Arénában - Jegyek itt! Reformáció 500 nemzeti megemlékezés 2017-ben Budapesten a Papp László Sportarénában. Jegyek 500 forinttól!

2017. október 31. Ekkor lesz a reformáció 500. jubileumi emlékévének központi ünnepsége a Papp László Budapest Sportarénában. Az ünnepi eseményt úgy tervezte meg a Reformáció Emlékbizottság, hogy az esti órákban már mindenki a saját közösségében emlékezhessen, s ünnepelhessen, így a délelőtt 10 órakor kezdődő program 15 órakor ér véget.

Az aktuális tervek alapján három fő részre tagolódik a Pozsgai Zsolt rendező által megálmodott programsorozat.

Az első blokkban (10:00 és 11:00 óra között) kap helyet az úgynevezett Közéleti rész, amelynek keretében Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter köszönti a résztvevőket, Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke pedig ünnepi beszédet tart. Ezt gazdag kulturális programok kísérik.

A második blokkban (11:00 és 12:00 óra között) a program ökumenikus istentisztelettel folytatódik, egyházi vezetők szolgálatával, összevont, több száz fős kórussal és természetesen közös énekléssel. A két délelőtti blokkot az MTVA egyenes adásban közvetíti majd.

A harmadik blokk, amely egy hosszabb ebédszünet után veszi kezdetét, reformációi gálaműsorral folytatódik, neves színészek és énekesek közreműködésével, valamint reformáció tematikájú filmbejátszásokkal és előadásokkal egészen 15:00 óráig.

Az ünnepi programra szeptember 6-tól indul a jegyértékesítés, jelképesen, 500 forintos jegyárakkal, amelyekből a befolyt összeget a Reformáció Emlékbizottság jótékony célra fordítja. 

A jegyek érkezési sorrendben kelnek el, összesen több mint 10.000 fő regisztrációjára lesz lehetőség. Az ünnepség időtartamára való tekintettel szerény ebédcsomagok igénylésére is lehetőséget biztosítanak.

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

Azok az érdeklődők, akiknek nincs lehetőségük, vagy nem tudnak online regisztrálni (interneten jegyet vásárolni), kérjenek segítséget a helyi gyülekezeti vezetőtől.

Azon vendégek esetében, akik vasúttal érkeznek a fővárosba, a MÁV kedvezményeket biztosít, amelyek igénybe vehetőek az utazáshoz. Ennek részletei szeptember 25-től lesznek elérhetőek a Reformáció Emlékbizottság hivatalos honlapján és közösségi oldalán.

Az eseménnyel kapcsolatos előkészületek folyamatosan zajlanak, így a pontos, végleges műsort a rendezvény előtt egy hónappal hirdetik meg!

Találkozzunk tehát október 31-én, a reformáció félévezredes jubileumának ünnepén a budapesti Papp László Sportarénában, hogy együtt emlékezzünk, s ünnepeljük a reformációt, a megújulás lendületével! Részletekért folyamatosan látogassanak el a www.reformacio2017.hu oldalra!

A fokozott biztonsági előírások miatt a rendezvényre ételt, illetve italt nem lehet bevinni. Az A4-es méretnél nagyobb táskákat kötelezően az értékmegőrzőbe kell tenni, melynek díja 250 Ft. 

Megosztás:

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


FACEBOOKLEGOLVASOTTABB HÍREK

Az elmúlt 5 napban nem volt új cikk,
így nincs legolvasottabb sem.

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x