Stuart Mária 2025-ben a Magyar Állami Operaházban - Jegyek itt!

Kelt: 2024.05.01

Stuart Mária 2025-ben a Magyar Állami Operaházban - Jegyek itt! A Stuart Mária 2025 májusától látható a Magyar Állami Operaházban. Jegyek és szereplők itT!

A bergamói születésű Gaetano Donizetti operái közül számos színre került már Budapesten, így például nem is oly rég Az ezred lánya, a Lammermoori Lucia, A csengő vagy rengeteget játszott vígoperája, a Don Pasquale. Nagy „operacsokra”, történelmi királydrámái azonban eddig háttérbe szorultak az Anna Bolena rég letűnt kivételével. Fontos pillanat tehát, hogy a 2024/25-ös évadban először kerülhet az Operaház színpadára Stuart Máriája – stílszerűen angolszász téma az Angol100 szezonra.

A végtelen és végtelen szépségű dallamokkal operáló bel canto zeneszerző Friedrich Schiller azonos című drámája nyomán komponálta művét a tragikus sorsú skót királynő életének utolsó napjairól. A produkciót a Donizetti világában immár rutinosnak mondható, a rendezéseiben a lélektani történések felől közelítő Szabó Máté rendezi, akinek Lammermoori Lucia-színrevitelét is csodálhatta a közönség néhány éve.

A Stuart Mária 2025 májusától látható a Magyar Állami Operaházban. Jegyárak és jegyvásárlás itt!

Szereplők:

Stuart Mária: Kolonits Klára
Erzsébet: Balga Gabriella
Anna Kennedy: Heiter Melinda
Robert Dudley: Juraj Hollý
William Cecil: Haja Zsolt
George Talbot: Kovács István

Megosztás:

Kapcsolódó hírek:

Macbeth opera 2025-től a Magyar Állami Operaházban - Jegyek itt!
A Macbeth opera négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal 2025 februárjátál látható a Magyar Állami Operaházban Matthew Wild rendezésében. Jegyek itt!
Turandot a Magyar Állami Operaházban - Jegyek itt!
Turandot a Magyar Állami Operaházban - Jegyek itt!
A bajadér balett 2025-től az Operaházban - Jegyek itt!
Marius Petipa – Mirzoyan Albert / Ludwig Minkus A BAJADÉR Klasszikus balettje három felvonásban a Magyar Állami Operaházban látható.

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


FACEBOOKLEGOLVASOTTABB HÍREK

Az elmúlt 5 napban nem volt új cikk,
így nincs legolvasottabb sem.

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x