Varnus Xavér koncert 2022 - Jegyek szegedi, debreceni, zalaegerszegi, budapesti koncertre itt!

Kelt: 2022.04.01

Varnus Xavér koncert 2022 - Jegyek  szegedi, debreceni, zalaegerszegi, budapesti koncertre itt! Varnus Xavér koncert 2022-ben Szegeden, Debrecenben, Zalaegerszegen és Budapesten. Jegyek és időpontok lentebb!

Varnus Xaver a földkerekség összes jelentős orgonáján koncertezett már: Bach lipcsei Tamás-templomában, a washingtoni és a Canterbury-i székesegyházban, a párizsi Notre-Dame-ban, a Berlini Dómban, valamint a világ második legnagyobb hangszerén, a philadelphiai Wanamaker-orgonán. Orgonaművészként, íróként és médiaszemélyiségként rengeteget tett az orgonazene népszerűsítéséért. Pályafutásának háromezer koncertje során ezidáig hatmillióan vettek jegyet hangversenyeire, 53 hanglemeze, hatvan koncertfilmje és öt könyve jelent meg, YouTube-felvételeit ezidág 29 millióan nézték meg (youtube.com/xavervarnus), a SONY által kiadott, négyszeres platinalemezes CD-je („Raveltól Vangelisig”, 2007) pedig minden idők legnagyobb példány- számban eladott orgonalemeze lett. A Berlini Dómban 2013-ban adott Bach hangversenyének felvétele minden idők legnézettebb orgonakoncert filmje a maga közel 12 milliós megtekintésével. Sok elismerése mellett Varnus Xaver a magyar állam által adható két legmagasabb kitüntetésnek, a Magyar Érdemrend Tiszti- és Középkeresztjének a birtokosa. Varnus Xaver az Atlanti-óceán kanadai partján megvásárolt egy XIX. századi templomot, amelyben megnyitotta saját koncerttermét, a Varnus Hallt.
„Varnus elképesztő tehetség, minden részletében oly izgató és eredeti, mint Glenn Gould volt egykoron” – írta játékáról 1986. május 8-án Kanada nemzeti napilapja, a Globe and Mail neves kritikusa, Robert Everett-Green. 1989-ben a Toronto Star zenekritikusa, Ronald Hambleton így összegezte véleményét: „Varnust a New York Times az orgona Horowitzának nevezte, a francia Figaro az orgona Paganinijének, míg más Glenn Gouldhoz hasonlította. Ő azonban egyszerűen az orgona Varnus Xaverja, egy magabiztos csodagyerek, a maga nagyon is saját zenei lelkével.”

Varnus Xavér orgonahangversenye 2022-ben országszerte több helyszínen is látható lesz!

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

Helyszínek:
2022. október 27. Budapest, MÜPA
2022. október 30. Debreceni Nagytemplom
2022. november 5. Zalaegerszegi Hangversenyterem
2022. november 6. Szegedi Zsingóga

Műsor:
Beethoven: Ötödik "Sors" szimfónia
Albinoni: Adagio
Debussy: Holdfény
Philip Glass: Mishima

Bach: d-moll toccata és fúga 

Megosztás:

Kapcsolódó hírek:

Richard Clayderman koncert 2022-ben Magyarországon a Tokaji Fesztiválkatlanban - Jegyek itt!
Richard Clayderman koncertje 2022. augusztus 27-én Magyarországon a Tokaji Fesztiválkatlanban kerül megrendezésre.
Az Il Divo turnéval tiszteleg Carlos Marin előtt! Budapestre is eljönnek!
CARLOS MARIN TRAGIKUS HALÁLA UTÁN A KORÁBBAN BEJELENTETT "FOR ONCE IN MY LIFE TOUR" TURNÉ HELYETT AZ IL DIVO EGY “GREATEST HITS” TURNÉVAL TISZTELEG A NÉHAI CARLOS MARIN ELŐTT
Péter Bence koncert az MVM Domeban Budapesten - Jegyek itt!
Péter Bence koncertezik az MVM Domben Budapesten 2023. május 26-án. Jegyek itt!

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


FACEBOOKLEGOLVASOTTABB HÍREK

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x