Wagner 200 - Christian Thielemann Ringje lemezen

Kelt: 2013.06.30

A héten jelent meg az a Ring-box, amely a Bécsi Állami Operaház A Nibelung gyűrűje-előadásait tartalmazza CD-n. A 14 korong mellé 2 DVD-t mellékeltek, ezekre Eric Schulz dokumentumfilmje került.

A héten jelent meg az a Ring-box, amely a Bécsi Állami Operaház A Nibelung gyűrűje-előadásait tartalmazza CD-n. A 14 korong mellé 2 DVD-t mellékeltek, ezekre Eric Schulz dokumentumfilmje került.

A Deutsche Grammophon és az Unitel Classica közös kiadványa a bécsi dalszínház előadásain készült, és a 2013-as Wagner-év tiszteletére látott napvilágot. Az első recenziók szerint a felvételek rámutatnak arra, hogy a bayreuthi "Wagner-templomban" ünnepelt karmester, Christian Thielemann hajlamos szélsőséges tempókat alkalmazni, amikor például Siegfied a Nothungot, a bűvös kardot kovácsolja, nagyon "kényelmesen" játszatja a zenekart, A walkürben Fafner és Fasolt színre lépésekor ellenben szokatlanul felgyorsítja a zenét. 

A Bécsben 2011 óta műsoron lévő Ring élő felvételein a Wagner-specialisták közül a legjobbak szerepelnek, közülük többen, például Waltraud Meier, Linda Watson, Eric Halfvarson a Budapesti Wagner-napokon is fellépett már. Az istenek alkonyában a felvételkor betegeskedő Halfvarsont a dél-koreai Attila Jun váltotta fel, megérdemelt sikert aratva. 

Eric Schulz A Ring világa című dokumentumfilmjét fantasztikusnak nevezik, politológusok, újságírók, muzsikusok tárják fel egyebek között azt is, miként épülnek egymásra a wagneri vezérmotívumok. Az előadások rendezője, Sven-Eric Bechtolf, akinek a fotói a vaskos kísérőfüzetet is illusztrálják, korunk híres Ring-produkcióit veti össze a DVD-n, felidézi Patrice Chéreau és Harry Kupfer, valamint a La Fura del Baus értelmezéseit. 

A box külsejét nem találják vevőcsalogatónak, de - vélik - egy Wagner-rajongó gyűjteményében feltétlenül ott van a helye. 

Megosztás:

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


FACEBOOKLEGOLVASOTTABB HÍREK

Az elmúlt 5 napban nem volt új cikk,
így nincs legolvasottabb sem.

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x