Anasztázia balett a Royal Opera House előadása a Pesti Vigadóban - Jegyek itt!

Kelt: 2016.09.02

Anasztázia balett a Royal Opera House előadása a Pesti Vigadóban - Jegyek itt! 2016. november 2-án élő közvetítésben látható a Royal Opera House Anasztázia balett előadása a Pesti Vígadóban.

2016. november 2-án élő közvetítésben látható a Royal Opera House Anasztázia balett előadása a Pesti Vígadóban. Kenneth MacMillan egész estét balett produkciója egy lenyűgöző történetet mutat be indentitáskeresésről, az Orosz Forradalom viharos korszakának árnyékában

Egy identitás válsága, egy ország forradalma – balett előadás a XX. század egyik legnagyobb történelmi rejtélyéről, amely titkára csak nemrég derült fény. Az orosz forradalom tetőfokán, 1918-ban a cári Romanov családot kivégezték, ám évekkel később felbukkant egy fiatal nő, és úgy tűnt, ő lehet Anasztázia nagyhercegnő, a gyilkosság egyetlen túlélője. Ekkora sokan feledni akarták már a cári család lemészárlását és vele az egész forradalmat, és hinni kezdtek abban, vagy legalábbis remélték, hogy a nagyhercegnő – és vele együtt a régi világ egy kis része – valóban visszatérhet. 

Az Anna Andersonként ismert nő azt állította magáról, hogy ő Anasztázia, és sok testi adottsága alá is támasztotta ezt, ám furcsa módon képtelen volt emlékezni a múltjára. Ezért végül szélhámosnak bélyegezték, és elmegyógyintézetbe került.

Az Anasztázia egyike Kenneth MacMillan első alkotásainak, amit a Royal Ballet igazgatójaként a 70-es években színpadra vitt. Ekkoriban, mint sokan mások, ő maga is elképzelhetőnek tartotta, hogy Anna Anderson lehet az elveszett nagyhercegnő. A szólótáncost komoly pszichológiai kihívás elé állító balettelőadás drámai módon mutatja be Anna identitáskeresését, amelyben összemosódik az álom és az emlékezet. 

Csajkovszkij és Bohuslav Martinů zenéje kíséri végig a történetet, a cári család kivégzéséhez vezető eseményeken, majd Anna álomszerű emlékfoszlányain. E ritkán játszott balett különleges alkalmat kínál egy nagy XX. századi koreográfus korszakalkotó művének megismerésére.

Jegyinfók és jegyvásárlás itt!

Vezényel: Simon Hewett

Anasztázia / Anna Anderson: Natalia Osipova
Mathilde Kschessinska: Marianela Nuñez
Kshchessinska kísérője: Federico Bonelli
A Férj: Edward Watson
Raszputyin: Thiago Soares
Alexandra Fjodorovna cárnő: Christina Arestis
II. Miklós cár: Christopher Saunders

Felhívjuk a nézők szíves figyelmét, hogy jogtulajdonosi döntés értelmében a Royal Opera House előadásait magyar felirat nélkül közvetítik!

Megosztás:

Kapcsolódó hírek:

Leona Lewis a Havasi Symphonic sztárvendége - Jegyek itt!
2016. december 10-én a Papp László Sportarénában lép fel Leona Lewis a Havasi Symphonic sztárvendégeként.
Mága Zoltán Budapesti Újévi koncert 2017-ben Budapesten az Arénában - Jegyek itt!
Mága Zoltán Budapesti Újévi koncertjén 2017. január 1-én Mága Zoltán és sztárvendégei várják a közönséget a Papp László Sportarénában.
Rákász Gergely Mozart Christmas Edition koncert turné 2016 - Helyszínek és jegyek itt!
2016-ban Rákász Gergely Mozart Christmas edition címmel karácsonyi koncertturnéra indul. A turnéra már elkezdték a jegyek értékesítését!
Diótörő 2016-ban az Arénában! Jegyek itt!
Egyedülálló családi showműsort mutat be 2016. december 20-án a Cirque de Monte Carlo és Edvin Marton a Papp László Budapest Sportarénában. Csajkovszkij klasszikus balettje, a Diótörő szenzációs akrobatikus balett show-ként mutatkozik be egy ...

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


FACEBOOKLEGOLVASOTTABB HÍREK

Az elmúlt 5 napban nem volt új cikk,
így nincs legolvasottabb sem.

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x