Attila opera a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon 2022-ben - Jegyek itt!

Kelt: 2022.07.18

Attila opera a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon 2022-ben - Jegyek itt! Verdi Attila operája 2022. augusztus 12.-én és 14-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon lesz látható. Jegyek itt!

Az előadás ősbemutatójára 1846. március 17-én került sor a velencei La Fenice operaházban.

A lendületes zene, az invenciózus dallamok, a viszonylag komplex, de mindenképpen karakteres figurák az ősbemutatót követően az Attilát azonnal népszerűvé tették.

Az Attilát Magyarországon először 1972. július 7-én mutatták be a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Az előadásban a címszerepet Gregor József énekelte, Odabella szerepét pedig Marton Éva alakította. Az előadás rendezője Gian Carlo del Monaco volt, Lamberto Gardelli vezénylésével.

Ötven év elteltével, a fiatal Verdi egyik legjobbjaként szamon tartott művet, félig szcenírozott előadás keretében mutatják be, látványos video vetítéssel.

Az Attila 2022. augusztus 12.-én és 14-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon lesz látható.

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

“Ó, de szép téma! és a kritikusok mondhatnak, amit akarnak, én azt mondom: ó, de szép, zene után kiáltó szövegkönyv!" – mondta Verdi, akinek kedvenc témája volt a hazaszeretet.

Az Attila Verdi művészetének egyik legtisztább megnyilvánulása. Sokáig foglalkozott a tervével, majd gyorsan valósította meg. Megmozgatja a képzelőerőt, s megindítja hallgatóját.

Az Attila őszinte mű, tüzes, szenvedélyes, lázad a mindennapi kifejezésmód, a megszokott formák ellen.

A Párizsi Operától a Metropolitan Operáig, a világon mindenütt játsszák a művet, mely hírül viszi hazánk egyik legnagyobb hadvezérének történetét.

Megosztás:

Kapcsolódó hírek:

Sisi életéről szóló bemutatóval érkezik a Béjart Ballet a Margitszigetre!
Sisi életéről szóló bemutatóval érkezik a Béjart Ballet a Margitszigetre! A BÉJART BALLET LAUSANNE „Wien, Wien, nur Du allein” előadásának VILÁGPREMIERJE 2022. július 1.-én lesz a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.
Andrea Bocelli 2022-ben Budapesten a Papp László Sportarénában koncertezik - Jegyvásárlás itt!
Andrea Bocelli 2022 októberében Budapesten a Papp László Sportarénában koncertezik - Jegyvásárlás itt!

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


FACEBOOKLEGOLVASOTTABB HÍREK

Az elmúlt 5 napban nem volt új cikk,
így nincs legolvasottabb sem.

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x