Sisi életéről szóló bemutatóval érkezik a Béjart Ballet a Margitszigetre!

Kelt: 2022.01.02

Sisi életéről szóló bemutatóval érkezik a Béjart Ballet a Margitszigetre! Sisi életéről szóló bemutatóval érkezik a Béjart Ballet a Margitszigetre! A BÉJART BALLET LAUSANNE „Wien, Wien, nur Du allein” előadásának VILÁGPREMIERJE 2022. július 1.-én lesz a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

A „Wien, Wien, nur Du allein” újrarendezésének 2022-es világpremierjére a Margitszigeti Színház színpadán kerül sor, ahol a társulat immár harmadik alkalommal vendégszerepel. A lehengerlő erejű produkcióról ismert társulat előadásai fiatalok egész tömegeit tették a tánc és a balett szerelmesévé. Wien Wien, nur du allein című táncelőadásuk Sisi császárné életét dolgozza fel, világpremierjére pedig nálunk kerül sor.

Maurice Béjart „Wien, Wien, nur Du allein” című koreográfiáját 1982-ben mutatták be először. Ebben táncosként szerepelt a pályakezdő, ma a társulatot vezető Gil Roman.

Egy olyan időtlen műről van szó, amely pontosan utal arra, amit ma élünk át. Szinte mindannyian tudatában vagyunk annak, hogy egy korszak végét, és még inkább az emberiség egy ciklusának végét éljük.

A BÉJART BALLET LAUSANNE „Wien, Wien, nur Du allein” előadásának VILÁGPREMIERJE 2022. július 1.-én lesz a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

A „Wien, Wien, nur Du allein” újrarendezéséről a következőket mondta Gil Roman: „Emberség, apokalipszis, halál és újjászületés. A próbák során ismét felfedeztem gyermekkori csodálatomat Maurice Béjart koreográfiai és színházi munkássága iránt. A munka során nagyon nehéz volt az egyensúlyt megtalálni.  Egy finom, de erőteljes egyensúlyt az elvonatkoztatás, a mozdulat igazsága és a teatralitás között. Mindent, amit én keresek az alkotásaimban, Maurice már megtalálta.  Micsoda fantasztikus mesteri lecke!”

A társulat küldetéséhez hűen életben tartja Maurice Béjart munkásságát, és teszi ezt úgy, hogy mindeközben kreatív alkotóműhely marad. 

Megosztás:

Kapcsolódó hírek:

Szabadság, szerelem! - Petőfi, a vitéz táncelőadás 2022-ben Szegeden a Szabadtérin - Jegyek itt!
Szabadság, szerelem! - Petőfi, a vitéz című tánc-szín-játékának ősbemutatója a Szegedi Szabadtéri Játékokon 2022. július 1-2-án. Jegye kitt!
Andrea Bocelli 2022-ben Budapesten a Papp László Sportarénában koncertezik - Jegyvásárlás itt!
Andrea Bocelli 2022 októberében Budapesten a Papp László Sportarénában koncertezik - Jegyvásárlás itt!
CARMINA BURANA a Margitszigeten! Jegyek itt!
Két kultikus darabot láthat a közönség a Maribori Szlovén Nemzeti Színház Balettegyüttesének karizmatikus táncosaival, Edward Clug, román koreográfus modern adaptációjában.

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


FACEBOOKLEGOLVASOTTABB HÍREK

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x