Carmen táncshow 2024-ben Budapesten a Margitszigeti Szabadtéri színpadon - Jegyek itt!

Kelt: 2024.04.30

Carmen táncshow 2024-ben Budapesten a Margitszigeti Szabadtéri színpadon - Jegyek itt! Az Antonio Gades Társulat (Compañía Antonio Gades) CARMEN flamenco tánc-showja 2024. augusztus 31.-én szombaton 20:00-tól Budapesten a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Jegyek itt!

A szenvedélyes és életteli előadás páratlanul hiteles módon jeleníti meg a tradicionális spanyol flamenco kirobbanó erejét és érzelmi töltetét.

Antonio Gades spanyol táncművész és koreográfus korszakalkotó Carmen-je 1983-ban először filmvásznon kelt életre, s nyert Oscar-díjat, majd ugyanabban az évben a színpadon is világhódító útra indult. A film sikere ösztönözte Antonio Gadest, hogy készítsen egy színházi változatot, amelyről kiderült, hogy egy újabb remekmű a sorban a Vérnász mellett. A 1983-as párizsi premier meglehetős népszerű volt, megmutatva, hogy Antonio Gades nem csak az egyik legjelentősebb táncos a világon, hanem az egyik legnagyszerűbb koreográfus is.

Bár az operaszínpadokon démoni csábítóként ábrázolják, Gades Carmen-je nem férfifaló, hanem szabad nő, aki végtelen szabadságvágyában inkább a halált választja, minthogy feladja elveit. „Egy ilyen nőt száz évvel ezelőtt nem lehetett igazán megérteni. Ma Carmen alakja mindenestül érvényes.” - mondta el Gades.

Compañía Antonio Gades) CARMEN flamenco tánc-showja 2024. augusztus 31.-én szombaton 20:00-tól Budapesten a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

Rendező: Stella Arauzo

Producerek: Antonio Gades és Carlos Saura

Zene: Gades, Solera Freire, Georges Bizet "Carmen", M. Penella "El gato Montes" és José Ortega Heredia/Federico Garcia Lorca "Verde que te quiero verde"

Időtartam: 80 perc szünet  (esőnap szeptember 1.) 

Megosztás:

Kapcsolódó hírek:

Carmen - Cakó Ferenc élő homokrajz előadása - Jegyek itt!
Bizet Carmenje az operairodalom egyik legnépszerűbb alkotása, és a belőle készült zenekari szvitek is a közönség kedvencei közé tartoznak. Egy különleges élmény.
Macskafogó film-zene-koncert 2024-ben a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon - Jegyek itt!
MACSKAFOGÓ Film-Zene-Koncert a BUDAPEST ORCHESTRA PROJECT és a JAZZATION közreműködésével 2024. augusztus 22.-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Jegyek itt!
A hattyúk tava 2024-ben a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon - Jegyek itt!
A hattyúk tava kortárs balett 2024. július 20-án Budapesten a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon lesz látható. Jegyek itt!

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


FACEBOOKLEGOLVASOTTABB HÍREK

Az elmúlt 5 napban nem volt új cikk,
így nincs legolvasottabb sem.

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x