Macskafogó film-zene-koncert 2024-ben a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon - Jegyek itt!

Kelt: 2024.06.09

Macskafogó film-zene-koncert 2024-ben a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon - Jegyek itt! MACSKAFOGÓ Film-Zene-Koncert a BUDAPEST ORCHESTRA PROJECT és a JAZZATION közreműködésével 2024. augusztus 22.-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Jegyek itt!

A legendás, 1986-os Macskafogó című film élőzenés vetítése Deák Tamás, a film nemrégiben elhunyt zeneszerzője emlékére a Budapest Orchestra Project és a Jazzation acappella együttes előadásában. A hollywoodi sikerfilmek esetében bevett forma az élőzenés filmvetítés, itthon erre kevesebb a példa, és szakmailag is nagy kihívás egy olyan film esetében, mely még a digitális kor előtt készült. Ebben az esetben azonban a Budapest Orchestra Project és a Jazzation áll a kihívás elé, és Deák Tamás eredeti, a Deák Big Band számára készült partitúráiból dolgozva létrehozzák a filmbeli megszólalás hű megközelítését. Klasszikus rajzfilm nagyszerű zenével, emblematikus dalokkal a Margitszigeti Színház színpadán monumentális látvánnyal!

Az eredeti szinkronnal vetített rajzfilm közben a teljes filmzenét élőben bemutató koncert méltó emléket állít Deák Tamásnak. Hatalmas és gazdag életművének - amelyben olyan emblematikus rajzfilmzenék szerepelnek, mint a Doktor Bubó vagy a Mézga család dalai - kiemelkedő darabja a Macskafogó, amelynek színpadra varázsolt életre hívása filmtörténeti és zenetörténeti, jazztörténeti pillanat. A rajzfilm - amelyből több generáció idéz rendszeresen - zeneileg is igazi remekmű.

A Budapest Orchestra Project big bandet Tompa Ábel vezényli, a dalokban közreműködik a Jazzation, Magyarország első számú jazz acappella együttese.

MACSKAFOGÓ Film-Zene-Koncert a BUDAPEST ORCHESTRA PROJECT és a JAZZATION közreműködésével 2024. augusztus 22.-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

(esőnap: augusztus 23.)

A filmalkotást biztosította a Nemzeti Filmintézet Közhasznú Nonprofit Zrt.
Producer: Várallyay Katus
Zenei vezető: Tompa Ábel
Technikai munkatársak: Bobák Bence, Rácz István

Produkciós konzulens: Deák András. 

Megosztás:

Kapcsolódó hírek:

Hans Zimmer filmzenékkel érkezik a The World of Hans Zimmer koncert 2024-ben a MVM Domeba!
A The World of Hans Zimmer koncert 2024. november 7-én Budapesten a MVM Dome színpadán lesz látható. Jegyek itt!
Lords of the Sound - Koncertturné Hans Zimmer zenéjével - Jegyek és helyszínek itt!
Lords of the Soind címmel érkezik egy filmzenei koncert Hans Zimmer zenéivel 2024 júniusában a Budapesti Kongresszusi Közpint, a debreceni Kölcseyy Központ és a miskolci Generali Aréna színpadára. Jegyek lentebb!

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


FACEBOOKLEGOLVASOTTABB HÍREK

Az elmúlt 5 napban nem volt új cikk,
így nincs legolvasottabb sem.

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x