Duplázik a Sukhishvili Budapesten!

Kelt: 2024.03.07

Duplázik a Sukhishvili Budapesten! A nagy érdeklődésre való tekintettel nem egy, hanem két alkalommal látható áprilisban a Sukhishvili produkciója az Erkel Színházban. Budapesten így április 10-én és 11-én látható a világhírű produkció. Jegyek lentebb!

A nagy érdeklődésre való tekintettel nem egy, hanem két alkalommal látható áprilisban a Sukhishvili produkciója az Erkel Színházban. A Grúz Állami Népi Táncegyüttes csaknem 80 éve működik, több mint 90 országban léptek fel. A sidney-i opera és a New York-i Metropolitan után érkezik ismét Budapestre a legendás társulat.

A hagyományos grúz és különböző klasszikus táncokat ötvöző Sukhishvili táncegyüttes műsora lélegzetelállító jelmezekkel, lebilincselő mozdulatokkal és a rájuk jellemző nagyszabású show-val várja a nézőket. Grúzia első hivatásos állami táncegyüttesét 1945-ben Iliko Sukhishvili és Nino Ramishvili alapította. Ezzel párhuzamosan született meg a házaspárban a gondolat,
hogy nemzeti tánckarra is szükség lenne, és létrehozták a Grúz Állami Népi Táncegyüttest. A sok munkának köszönhetően a Sukhishvili név hamarosan a virtuozitás, a mesterségbeli tudás és a tehetség szinonimája lett.

Nino és Iliko új koreográfiákat és különleges zenéket álmodtak táncaikhoz, így az általuk létrehozott, innovatív tánctársulat a kezdetektől jelentősen eltér a modern balett hagyományaitól. A Sukhishvili folklór témákat modernizál és tölt meg klasszikus táncelemekkel, ezáltal izgalmas és látványos produkciókat hoz létre. A kétórás program Grúzia történelmét mutatja be: mesél a grúz nép harcairól, szenvedéseiről és hősies küzdelmeiről. Az előadás évtizedek óta tölti el megmagyarázhatatlan érzelmekkel a nézők szívét, és juttatja el az egész világhoz a grúzok nagy tragédiákkal, humorral és szenvedéllyel teli történetét.

A Grúz Állami Népi Táncegyüttes mesés jelmezei és pompás koreográfiái a grúz nemzet lelkét fejezik ki, ahol a férfiak temperamentuma egyszerre harcias és nemes, hihetetlen képességeik lenyűgöző példái a keménytalp nélküli puha bőrcipőikben, lábujjon bemutatott forgások és ugrások, vagy a féltérden bemutatott pörgéseik, míg a színpad felett lebegő, elbűvölő és egyben elegáns nők kecses táncukkal kápráztatják el a közönséget.

Budapesten április 10-én és 11-én, az Erkel Színházban látható a világhírű produkció. Jegyárak és jegyvásárlás itt!

A Grúz Állami Népi Táncegyüttes 5 kontinensen, több mint 90 országban közel tízezerszer lépett már fel, a világ szinte összes színpadán, legalább 50 millióan látták óriási sikerrel futó műsorukat, a milánói La Scala színpadán pedig tizennégyszer tapsolta vissza őket a közönség. A társulatnak mintegy 150 táncosa és saját zenekara van. 

Megosztás:

Kapcsolódó hírek:

Les Ballets de Monte-Carlo: Hamupipőke balett az Erkel Színházban - Jegyek itt!
Les Ballets de Monte-Carlo Hamupipőke balett előadás a Bartók Tavasz 2024-es programjában Budapesten az Erkel Színházban látható. Jegyek itt!
A hattyúk tava 2024-ben a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon - Jegyek itt!
A hattyúk tava kortárs balett 2024. július 20-án Budapesten a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon lesz látható. Jegyek itt!
A hattyúk tava a Margitszigeten - NYERJ jegyet!
A hattyúk tava kortárs balett 26 táncosra 2024. július 20-án Budapesten a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon lesz látható.
Juan Diego Flórez koncert Budapesten a MÜPA-ban - Jegyek itt!
Juan Diego Flórez koncert 2024. december 13-án Budapesten a MÜPA-ban. Jegyek itt!
Ukrainian Classical Ballet Diótörő balettje a Budapest Kongresszusi Központban - Jegyvásárlás itt!
Az Ukrainian Classical Ballet Diótörő balett előadása a Budapesti Kongresszui Központban látható 2024. december 22-én. Jegyek lentebb!

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


FACEBOOKLEGOLVASOTTABB HÍREK

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x