Juronics Tamás Traviatat rendez a Szegedi Szabadtérin!

Kelt: 2022.05.02

Juronics Tamás Traviatat rendez a Szegedi Szabadtérin! Juronics Tamás Traviatat rendez a Szegedi Szabadtérin!

Juronics Tamás rendezésében lesz látható július végén Verdi La Traviatája a Szegedi Szabadtéri Játékokon, a fesztivál saját produkcióként mutatja be az operát a Dóm téren - tájékoztatta Kertész Lilla sajtóreferens csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint Juronics Tamás csaknem harminc éve meghatározó alakja a szegedi kulturális életnek, 1993 óta áll művészeti vezetőként a Szegedi Kortárs Balett élén. A nemzetközileg elismert színpadi alkotó számos koreográfiája, táncszínházi előadása mellett különféle műfajú előadások rendezőjeként is bemutatkozott országszerte.

A prózai és musicalelőadások rendezése mellett több operát is színpadra állított már. A Szegedi Nemzeti Színház olyan nagyszabású operaprodukciói fűződnek a nevéhez, mint Berlioztól a Faust elkárhozása, Offenbachtól a Hoffmann meséi, Bartók Bélától A kékszakállú herceg vára és Verdi Rigolettója, sőt egy korábbi,az Armel Operafesztiválon közönségdíjat elnyert La Traviata-rendezés is.

A Szegedi Szabadtéri Játékok nézői tavaly Mozart Szöktetés a szerájból című izgalmas daljátékát láthatták Juronics Tamás rendezésében. A táncművész, koreográfus munkáinak kiemelten fontos részét képezi a látványos színpadkép, a világítás- és színpadtechnikai effektek összehangolása a zenemű dinamikájával - a La Traviata esetében sem lesz ez másképp - írták.

A pandémiás időszak azonban olyan, előre nem látott akadályokat gördített a koprodukció útjába, amelyek ellehetetlenítették a komplex nemzetközi együttműködés megvalósítását. Ezért a Szegedi Szabadtéri Játékok saját produkciójaként, önállóan viszi színre Verdi La Traviatáját. Az előadás országosan elismert operaművészek és a szegedi operatagozat kiválóságainak főszereplésével látható július 29-én és 30-án.

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

A közlemény idézi Barnák László főigazgatót, aki kifejtette, az évad előkészítésekor ígéretesen kezdődött a közös munka az olaszországi Maceratai Operafesztivállal. Forrás: MTI

Megosztás:

Kapcsolódó hírek:

Rost Andrea és barátai koncert Szegeden az Újszegedi Szabadtéri Színpadon - Jegyek itt!
Rost Andrea születésnapja alkalmából kerül megrendezésre a Rost Andrea és barátai koncert 2022. augusztus 17-én az Újszegedi Szabadtéri Színpadon. Jegyek itt!
Szabadság, szerelem! - Petőfi, a vitéz táncelőadás 2022-ben Szegeden a Szabadtérin - Jegyek itt!
Szabadság, szerelem! - Petőfi, a vitéz című tánc-szín-játékának ősbemutatója a Szegedi Szabadtéri Játékokon 2022. július 1-2-án. Jegye kitt!
CARMINA BURANA a Margitszigeten! Jegyek itt!
Két kultikus darabot láthat a közönség a Maribori Szlovén Nemzeti Színház Balettegyüttesének karizmatikus táncosaival, Edward Clug, román koreográfus modern adaptációjában.

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


FACEBOOKLEGOLVASOTTABB HÍREK

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x