Megjelent Rost Andrea a Colours című lemeze

Kelt: 2013.11.27

Megjelent Rost Andrea a Colours című lemeze A Magyar Rádióban korábban készült felvételeket néhány újjal egészítették ki. A CD-t lemezbemutató koncerteken ismerheti meg a közönség.

Rost Andrea sokszínű pályájának áttekintését adja a világhírű szoprán új lemeze. Az énekesnőnek nem volt olyan határozott elképzelése a válogatásról, mint más felvételeknél, ezért is kapta a Colours címet a korong.

"Karrieremről, énekesi egyéniségemről, emberi habitusomról jól tájékoztatja a hallgatót az anyag. A lemez Gounod Rómeó és Júlia című operájának a részleteivel kezdődik - Júliával debütáltam végzős zeneakadémiai növendékként az Erkel Színházban. A végén Verdi Otellójának Desdemonájához érkezem, ez talán a legdrámaibb szerep az albumon hallhatók közül" - mondta Rost Andrea az MTI-nek 

A Magyar Rádióban korábban készült felvételeket néhány újjal egészítették ki. A CD-t lemezbemutató koncerteken ismerheti meg a közönség. "Tanulságosak és nagy élményeket adnak ezek az estek. Visszaigazolják, hogy a válogatás érdekes, megjegyzem, az első lépéseknél az azóta elhunyt Fodor Géza adott tanácsokat, amelyekért igen hálás vagyok".

Leoncavallo Bajazzók című operájából az énekesnő által színpadon még sosem játszott Nedda áriája is felkerült az anyagra, egyfajta kifejezéseként annak, hogy Rost Andrea szívesen mutatkozna be ebben a szerepben is. Puccini utolsó művében, a Turandotban Szegeden és a Művészetek Palotájában Liut alakította egy-egy alkalommal, új felkérés esetén ez a szólam is a repertoárja gyakrabban énekelt szerepei közé sorolódna. "Közel állnak hozzám ezek a megható karakterek, az odaadó, áldozatos hősnők" - jegyezte meg.

Debrecentől Cegléden át Miskolcig és Egerig számos helyen volt és lesz még lemezbemutató koncertje, ezek zongorakíséretes estek, amelyeken az énekesnő beszél is, elmondja az áriákhoz fűződő személyes történeteit.

"Mozart-művekből is énekeltem ezeken a hangversenyeken, mert előbb a Figaro házasságában Susanna, később a Grófné meghatározó állomása a pályámnak. Ezek nem szerepelnek a lemezen, hiszen létezik külön Mozart CD-m és DVD-m. Jövőre kicsit változtatok, a francia szerepekből többet illesztek a műsorba. Szeretném az ország nyugati fertályán is megismertetni az albumot" - fűzte hozzá Rost Andrea.

Mint mondta, a közönség fogadtatása azt is jelzi számára, hogy az embereket igenis érdekli az úgynevezett "magas kultúra", ha megfelelő figyelemmel nyújtják nekik, az őszinteség, a nyíltság is "kifizetődő". Rost Andreának szakmai szempontból is érdekesek a tapasztalatok, Miskolcon például az ottani művészeti karon tanuló fiatal énekesek keresték meg a koncert után.

A CD-n Kovács János vezényletével az MR Szimfonikusok kísérik Rost Andreát, az egyik Otello-részletben Gémes Katalin működik közre. Az albumot a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) jelentette meg. 

Megosztás:

Kapcsolódó hírek:

Budapesten koncertezik Ennio Morricone - Jegyek a 2014-es Aréna koncertre már kaphatóak!
Ennio Morricone koncert 2014. február 15-én a Papp László Budapest Sportaréna színpadán.
Rost Andrea dalestje a Zeneakadémián! Jegyek itt!
2014. január 12-én kerül megrendezésre a Zeneakadémián Rost Andrea dalestje Oláh Kálmán közreműködésével. Jegyek és infók lentebb!
José Carreras Exkluzív Karácsonyi Koncert Budapesten 2013-ban! Jegyek itt!
José Carreras Exkluzív Karácsonyi Koncert 2013. december12-én a Budapest SYMA Csarnok színpadán. A jegyvásárlás már elindult. Vegye meg jegyét már most!
Újabb részletek derültek ki a 2014-es Mága Zoltán Koncert fellépőiről!
Neves Kárpát-medencei kórusokkal, világhírű operaénekesekkel, nemzetközi és hazai sztárvendégekkel köszönti az új esztendőt Mága Zoltán hegedűművész 2014. január 1-jén a Papp László Budapest Sportarénában.
Zeneakadémia jegyek! Megnyílt újra a Zenekadémia!
A Zeneakadémia újra várja a nézőket. Koncertek, hangversenyek és számtalan program. Jegyvásárlás online jegyiroda segítségével.
Diótörő jégbalett a Jégpalotában! Jegyek itt!
Diótörő Budapesten a Jégpalotában jégbalettként kel életre! Jegyek itt!
Diótörő másképp - A Budapest Jazz Orchesrta előadása - Jegyek itt!
A diótörő - Csajkovszkij szvitje szimfonikus zenekarra és bigbandre, Duke Ellington és Billy Strayhorn átiratában.
Kiev City Balett - Diótörő 2013 országos turné - Jegyek és helyszínek itt!
Kecskemét, Budapest, Zalaegerszeg, Eger, Salgótarján, Vác, Keszthely, Kaposvár, Cegléd és Tatabánya színpadain lesz látható a Kievi City Balett 2013-as turnéja keretein belül a Diótörő balett. Jegyek és infók itt!

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


FACEBOOKLEGOLVASOTTABB HÍREK

Az elmúlt 5 napban nem volt új cikk,
így nincs legolvasottabb sem.

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x